Времеплов

Досегашни настапи
 

 • 17.11.2012 Фезендорф (Vösendorf), во околината на Виена: Настап на меѓународниот фолклорен фестивал „Златна Пирамида“
 • 15.12.2012 Виена: Настап со Хрватското друштво Anno93 во салата на Siemensstraße 26
 • 26.01.2013 Виена: Гостување кај хрватското друштво Anno93 во салата на Längefeldgasse
 • 30.03.2013 Нова Горица, Словенија: Настап во културниот Дом - Нова Горица во Република Словенија, на покана на Македонското Културно Друштво „Охридски Бисери“ од Нова Горица.
 • 31.03.2013 Венеција, Италија: Организирано патување со членовите и обожавателите на КУД Македонка
 • 11.05.2013 Виена: Настап на 5. меѓународен фолклорен натпревар за народни игри и танци; во организација на ATIB UNION Gudrunstraße 189, 1100 Wien
 • 01.06.2013 Виена: Сензационален заеднички целовечерен концерт со македонскиот национален ансамбл за народни игри и песни на Македонија „Танец" во салата на Berufsschule - Längenfeldgasse 13-15, 1120 Wien
 • 22.06.2013 Леоберздорф (Leobersdorf) : Натап кај КУД Младост
 • 19.10.2013 Виена : концерт со Пионерски дом „Карпош“-Скопје
 • 14.11.2013 до 17.11.2013 Р. Македонија: Турнеја / Богданци - Дојран - Гевгелија
 • 29.11.2013 Виена: Концерт / На гости кај КУД Бехар - Босанско културно уметничко друштво од Виена
 • 14.12.2013 Виена: Годишен концерт на КУД Македонка во салата на Siemensstraße 26; Гости: Австриското друштво "Aufreissplattler" и босанското културно уметничко друштво "Behar" од Виена
 • 10.01.2014 Виена: Настап на нашите најмлади играорци на Ferienmesse Wien
 • 08.02.2014 Семеринг (Semmering): Излет со членовите на КУД Македонка до ски-центарот во Семеринг, Австрија
 • 22.02.2014 Фезендорф (Vösendorf), во околината на Виена: настап на малата и на средната група на 3-тиот меѓународен фестивал на ора во салата во „Пирамида“ ( Pyramide Wien )
 • 04.04.2014 Вартберг (Wartberg): По покана на општина Вартберг, настап на малата, на средната и на пеачката група на фестивалот за ора и песни во Вартберг, Австрија
 • 30.04.2014 - 04.05.2014 Виена: ФА Мегдан од Богданци, Македонија во посета во Виена.
 • 01.05.2014 Виена: фолклорно дефиле низ виенските улици по повод 1-ви Мај, заедно со членовите на ФА Мегдан од Богданци.
 • 03.05.2014 Виена: заеднички целовечерен концерт на ФА Мегдан и КУД Македонка во салата на Siemensstrasse 26 во Виена
 • 19.05.2014 - 25.05.2014 Бодрум, Турција: учество на XV. меѓународен фестивал на фолклорни игри и танци во Бодрум, Турција.
 • 13.06.2014 Виена: настап на малата група на Gardenparty организирана од страна на виенскиот економски форум (Vienna Economic Forum)
 • 14.06.2014 Виена: настап на средната група на настанот „Macedonia meets Austria in Paolos World“ во центарот на Виена (1010 Wien)
 • 21.06.2014 Леоберздорф (Leobersdorf): настап на малата група на фолклорните работилници организирани во Леоберздорф, Австрија
 • 21.06.2014 Виена: настап на средната група на настанот „Macedonia meets Austria in Paolos World“ во центарот на Виена (1010 Wien)